Veelgestelde vragen Stylage®

Veelgestelde vragen Stylage®

Wat is het verschil tussen fillers en botuline toxine?

Fillers zijn in principe middelen om volumeverlies mee te vullen of kleine plooitjes gladder te maken. Er zijn verschillende soorten fillers op de markt. Hyaluronzuur fillers bevatten de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Dit zijn de meeste gebruikte fillers en deze zijn niet permanent.

Na 12-18 maanden verdwijnt de stof vanzelf weer op de ingespoten plek. Andere fillers zoals Radiesse bijvoorbeeld vallen onder de noemer collageenstimulerende fillers. Deze fillers geven eerst volume wat later omgezet wordt in collageenstimulatie.

Botuline toxine is een eiwit wat ontrokken wordt uit een bacterie genaamd clostridium botulinum. Het is van oorsprong een geneesmiddel wat al jaren succesvol ingezet wordt in de cosmetische wereld voor het verminderen van rimpels.

Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de hersenen naar de spiertjes waar door signalen vanuit de hersenen niet meer doorgegeven worden aan de spiertjes.

Het effect van botuline toxine is te zien na 2-4 dagen en werkt optimaal na 14 dagen. Wanneer bijvoorbeeld een frons spier behandeld is zal je zien dat boos kijken niet meer lukt. Niet omdat de spieren verlamd zijn maar simpelweg omdat het signaal vanuit de hersenen niet meer aankomt.

Wat is de stof die in fillers zit?

Ongeveer 80% van alle fillers die wereldwijd gebruikt worden zijn hyaluronzuur fillers. Dit is een lichaamseigen stof die afneemt naarmate je ouder wordt. Deze stof is afbreekbaar en het resultaat is dus tijdelijk.

Stylage Hyaluronzuurfillers hebben als eigenschap de huid op te vullen, verstevigen en tevens heeft hyaluronzuur de unieke eigenschap om water aan te trekken.

Allergische reacties komen niet tot nauwelijks voor doordat hyaluronzuur van nature ook in het lichaam voorkomt. Daarom zijn deze fillers zeer veilig en betrouwbaar. Van alle merken hyaluronzuur zijn verschillende diktes beschikbaar. De arts zal dus voor de jukbeentjes een andere dikte filler kiezen dan bijvoorbeeld bij het behandelen van de lippen of een traangootje. Dit heeft met name te maken met hoe diep de filler in een bepaalde zone ingespoten kan worden.

Taste of Beauty werkt alleen met tijdelijke fillers. Permanente fillers zijn in Nederland verboden omdat deze in het verleden geregeld voor complicaties zorgden. Meldt het altijd aan de arts wanneer je ooit behandeld bent met een permanente filler om problemen en interacties te voorkomen.

Zijn er risico’s verbonden aan het laten uitvoeren van een fillerbehandeling?

Het toedienen van fillers is relatief veilig zolang er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt.

Ten eerste moet de arts goed op de hoogte zijn van de anatomie van het gezicht. Het is belangrijk om te weten waar belangrijke vaten en zenuwen lopen. De arts moet ook kennis hebben van onderliggende ligamenten zoals de vetlagen, het periost (bovenste vliesje op de schedel) en de ruimte hier tussen.

Hyarluronzuurfillers kun je ook oplossen met een antigif genaamd hyaluronidase. Mocht er op een plek een bobbel ontstaan is dit dus gemakkelijk op te lossen. Daarnaast zien we praktisch nooit allergische reacties met hyaluronzuur fillers omdat het een lichaamseigen stof is.

Moet ik de behandeling op een later moment herhalen?

Hyaluronzuurfillers zijn afhankelijk van de plek ongeveer 9 tot 18 maanden zichtbaar. In de lippen werken ze ongeveer 6 tot 12 maanden.

Dit is een goed doorbloed gebied waar veel beweging is waardoor de filler sneller afgebroken wordt. In een traangoot of in een jukbeen wordt er diep op het bot ingespoten en kan de filler wel 12 tot 18 maanden zichtbaar zijn.

Het is dus afhankelijk van de plek waar er gespoten wordt maar ook van de dikte van de filler.

Hebben fillers effect op mijn mimiek, zoals lachen en fronzen?

Fillers hebben in principe bij normaal gebruik geen invloed op de mimiek. Dit is juist het effect van botuline toxine.

Botuline toxine heeft invloed op de spieractiviteit. Er wordt dan bewust gekozen om de mimiek te verminderen door bijvoorbeeld een frons te behandelen, dan kun je niet meer boos kijken. Bij behandeling van het voorhoofd kun je niet meer zo goed verbaasd kijken.

Hoe lang duurt het voordat ik weer kan gaan werken na een filler behandeling?
Injectables vallen onder het principe ‘lunchtime treatment’. Dit betekent dat je het in theorie in je lunchpauze zou kunnen doen.

Voor het toedienen van botuline toxine geldt dat zeker. Vijf minuten na de behandeling is er niets meer te zien en de botuline toxine gaat pas na een aantal dagen langzaam zijn werk doen.

Fillers worden op plekken ingespoten waar ook bloedvaatjes lopen waardoor de kans op zwelling en blauwheid altijd aanwezig is. Zeker rondom de mond of onder ogen (wallen of traangootjes).

Een behandeling van bijvoorbeeld de temporalen (slapen) of de jukbeentjes geeft veel minder kans op blauwheid. Het effect van het toedienen van fillers is direct zichtbaar maar in het geval hyaluronzuurfillers wordt het effect in de loop der weken steeds mooier omdat hyaluronzuur vocht aan trekt en de filler zich daardoor mooi vormen in de huid. Met deze reden voelt de filler na een aantal weken ook soepeler aan.

Afspraak maken

Ben je overtuigd en wil je een afspraak maken bij Taste of Beauty? Neem dan telefonisch contact met ons op door op werkdagen te bellen naar 06 51 51 40 60.

Indien wij je oproep niet direct beantwoorden kan je je naam, telefoonnummer en boodschap inspreken op het antwoordapparaat. Je kunt ook het contactformulier invullen op onze contactpagina. Wij zullen vervolgens contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Afspraak maken