Veelgestelde vragen Injectables

Veelgestelde vragen Injectables

Vertrouwd en veilig

Je veiligheid staat bij ons voorop. Om die reden is onze BIG-geregistreerde arts lid van de NVEG.

Leeftijd

De minimumleeftijd voor een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak is volgens de richtlijnen van de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen 18 jaar oud.

Afspraak gemaakt maar u bent verhinderd?

Je kunt tot 24 uur voor je afspraak kosteloos annuleren, maar indien dit binnen 24 uur is, dan zijn wij genoodzaakt om 50% van de kosten van de behandeling in rekening te brengen.

Gratis een vrijblijvend adviesgesprek

Ieder gezicht is anders en om die reden adviseren wij je graag persoonlijk welke behandelmethode het beste bij je past. Bereid het gesprek goed voor; wat zijn je wensen en verwachtingen. De behandelingen van cosmetische geneeskunde zijn regelmatig in het nieuws. Vanzelfsprekend hanteren wij strikte veiligheids- en kwaliteitseisen. Dit houdt onder andere in dat wij voldoende tijd nemen per consult en strenge eisen stellen aan producten.

Wat je kunt verwachten vóór,  tijdens en na de behandeling

De arts zal tijdens een consult met je bespreken waar je behoefte aan hebt en wat je wensen zijn en welke delen van je gezicht je wilt laten behandelen. De arts zal uitleggen wat de mogelijkheden zijn, zodat je er zeker van kunt zijn dat de behandeling je verwachtingen waarmaakt. Een behandeling duurt doorgaans tussen de 15-30 minuten. De gel wordt met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd (bij sommige behandelingen direct onder de huid) om rimpels op te vullen, om volume te geven of om het gezicht opnieuw vorm te geven, om lippen voller te maken of om de huid te verjongen. De effectiviteit van fillers is afhankelijk van dikte van de gel; hoe dikkere substantie hoe langer aanwezig.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

De arts zal je adviseren over de nazorg. Het is mogelijk dat je het advies krijgt een tijdje geen make-up te gebruiken (maximaal 12 uur). Ook kan de arts je adviseren om gedurende 2 weken de zon te mijden, of om geen gebruik te maken van sauna’s of stoomcabines. Een aantal verschijnselen zoals roodheid, gezwollenheid, pijn, jeuk, blauwe plekken of stijfheid op het behandelde gebied is normaal. Dit verdwijnt gewoonlijk na een paar dagen met een maximum van een of twee weken. Na de behandeling kan het voor een optimaal resultaat soms nodig zijn een herhalingsbehandeling te ondergaan. Omdat de fillers natuurlijke producten zijn, wordt het door het lichaam afgebroken. Om het resultaat te behouden is het daarom nodig de behandeling te herhalen. Vervolgafspraken vinden meestal plaats na 6-12 maanden.

Doet de behandeling pijn?

De gladde consistentie van de producten maakt het voor de arts eenvoudig om ze te injecteren. Bovendien bevatten veel van de fillers 0,3% lidocaïne, een stof met een pijnstillende werking waardoor men minder merkt van de injectie en een zo comfortabel mogelijke ervaring heeft.

Zal ik last hebben van zwelling?

Na behandelingen met injectables zoals een lip filler kunnen soms roodheid, zwellingen of blauwe plekken rond de injectieplaatsen ontstaan. Deze effecten verdwijnen meestal binnen een week. Twaalf uur na de behandeling mag je weer make-up gebruiken en kun je eventuele verkleuringen camoufleren.

Wat mag ik wel en wat mag ik niet na een behandeling?

De eerste dagen na de behandeling wordt een bezoek aan schoonheidsspecialiste, sauna of zonnebank afgeraden. Na een Botox behandeling kan men de eerste 2 weken beter geen gezichtsmassage uitvoeren.

Afspraak maken

Ben je overtuigd en wil je een afspraak maken bij Taste of Beauty? Neem dan telefonisch contact met ons op door op werkdagen te bellen naar 06 51 51 40 60.

Indien wij je oproep niet direct beantwoorden kan je je naam, telefoonnummer en boodschap inspreken op het antwoordapparaat. Je kunt ook het contactformulier invullen op onze contactpagina. Wij zullen vervolgens contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Afspraak maken